Lucka nr 19; Berätta om ett foto som berör dig

 

 

Som vanligt deltar jag i Berätta om-kalendern som är skapad av fina Emily Dahl. Detta är tredje året och andra års kalender hittar ni i kategorin Julkalender. 

Skärmavbild 2013-12-18 kl. 10.45.52

Skärmavbild 2013-12-18 kl. 10.46.51

 

Lucka nr 19; Berätta om ett foto som berör dig

Först var jag inte helt säker på vilket foto jag skulle välja men när jag i morse hittade detta bildspel på SvD.se och började gråta direkt blev valet lättare. Jag är en känslosam person som berörs av allt, det blir nästan jobbigt ibland. Jag har fått bygga upp murar för jag orkar helt enkelt inte känna så mycket som jag egentligen gör. Jag har försökt göra mig en gnutta hjärtlös för det går bara inte att bli så berörd hela tiden. Dessa bilderna bröt ner hela mitt försvar och plötsligt forsar tårarna och jag.orkar.inte.

Jag blir så ledsen när jag ser vad vi människor gör med djur till förmån för forskning och gud vet allt. Det är inte något jag tänker på ofta även om jag ändå ser mig själv som medveten. Det är därför bilder som dessa berör mig extra mycket.

Advertisements

One thought on “Lucka nr 19; Berätta om ett foto som berör dig

  1. Jag håller med dig, att vi människor inte har bättre vett än att göra så här mot djur. Jag är också sån att jag gråter över djur som torteras och missahandlas och det känns så hopplöst och hemskt.

    Jag hade aldrig tänkt på det där med aporna, fast jag visste att de skickat upp apor. Stackars dem. Helt fastspända och rädda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s