Nyår på Le Rouge

Nyårsafton firade vi i Stockholm. Jag, Jonas, Majken, Sofia, Alice, Karin, Amanda och John åt 4 rätter på mysiga Le Rouge i Gamla Stan som vi hört så mycket om. Riktigt mysig miljö och spännande nyårsmeny även om desserten tyvärr inte var någon höjdare. Jonas, jag och Majken tog vinpaket till menyn.

Måste berätta lite om vår sista timme av 2013. Vid 23 deklarerade Alice att nu var vi tvugna att lämna restaurangen för att hinna med tunnelbanan till Liljeholmen som skulle vara framme i exakt tid för att hinna rusa in på buss 134 till Östberga för att sedan kuta upp i Alice lägenhet med målet balkongen för att PRECIS vara framme 00.00. Sagt och gjort. Vi bad om nota, delade upp den, betalade och hämtade våra kappor. Sen började språngmarschen genom hela Gamla Stan till tunnelbanan. Fick rejäla blåsor under fötterna men det var ändå en upplevelse. När vi kom fram till Liljeholmen verkligen ramlade vi ur vagnen allihop och dundrade in på bussen med andan i halsen allihop. För att sedan snällt få vänta 40 sekunder innan bussen körde. Och som han körde. Busschauffören visste vart vi skulle och förstod nog vårt minutschema för jäklar det gick fort sista biten. Vi var till och med framme före 23:57, inte illa! Vi hann vänta på tolvslaget i en hel minut på Alice balkong. Men det kom och dundrade loss med en rejäl fyrverkerishow över Globen som vi hade utsikt över. Så himla fint!

DSC_0897 DSC_0900 DSC_0903 DSC_0904

Hummer och caviar till förrätt

DSC_0906

Vildand och anklever till varmrätt

DSC_0907 DSC_0908 DSC_0910

Tre ostar

DSC_0912

Och här har vi den då, efterätten som blir värre och värre för varje gång jag tänker på den. Faktum är att den var helt okej just där och då efter 4 glas vin men ärligt talat. Choklad och chili anses vara en vinnande kombo (satans skit om ni frågar mig) och creme brulee är ju alltid festligt. MEN. En söt och blaskig choklad-cremebrulee med chili i det brända sockret med en vissen apelsinsorbet på toppen var verkligen inte trevligt alls. Onödigt krångligt tyckte Sofia. Jag kan bara hålla med.

Himla mysig miljö är det där nere dock!

DSC_0914

Mina två finaste på bussen.

DSC_0920 DSC_0921

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s