Fjäriln vingad syns på Haga

“Idag borde vi gå en promenad” sa vi, “det borde ju gå att gå längs vattnet runt hela Brunnsviken” sa jag. Mycket riktigt! Vi gav oss ut i vårsolen och jag invigde min älskade Barbour Beadnell som jag fick av mamma i julklapp. Vi kom först till Bergianska Trädgården som kändes som en flottare stadsdel i Mumindalen, det fanns så mycket fint och klurigt att titta på. Kan knappt vänta tills alla växter och blommor kommer igång på riktigt.

IMG_3596 IMG_3598 IMG_3599 IMG_3600 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3608 IMG_3610 IMG_3613 IMG_3615

När vi kommit ut ur Bergianska Trädgården såg vi Haga slott på andra sidan viken. Målet var ju att gå runt hela viken så dit kom vi via Bellevueparken efter en timme ungefär. Vi gick längs vattnet hela tiden och inne i Hagaparken var det fler som tänkte som oss. Det var så mysigt med folk som var ute och sprang, hundar som skuttade runt efter pinnar och barn som hoppade hopprep. Himla idylliskt.

IMG_3616 IMG_3620 IMG_3621

Så idag fick jag alltså se koppartälten irl med egna ögon.

IMG_3625

När vi kom ut ur Hagaparken var vi ju i Solna och fortsatte längs vattnet till Brunnvikens Trädgård som vi kikade inom, där fanns ett mysigt trädgårdscafé och ett stort växthus med alla möjliga fina växter. Jag är så sugen på att köpa ännu mer grönt och få till en lummig djungel.

IMG_3627

Efter tre timmar var varvet klart och vi var hemma igen, 12 km och lite till blev det! Inte illa, det känns i kinder och ben nu kan jag säga. Väl hemma bakade vi bananbröd och medan det var i ugnen gick vi och handlade det som behövdes till kvällens middag och en ny citron- och vallmokaka. Så när bananbrödet var klart bakade jag den kakan medan Jonas fixade maten. Nu är vi extremt trötta här så det blir en lugn lördagkväll med House of Cards. Är helt galen i den serien nu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s