Vinterrea på NK

I tisdags gav jag mig av in till stan för att gå på NK:s för-förtur till vinterrea. Rea är ju egentligen inte min grej, det är varmt och hektiskt (något Ebba von Sydow tycker att man bara ska strunta i med tanke på pengarna man tjänar). Men efter att ha varit på för-förturen så kan jag väl ändå känna att en sådan rea är helt okej.

IMG_7020(vid 9.55, fem minuter till varuhuset öppnade så var det kö långt ner på Hamngatan)

Men det kanske inte är så konstigt heller med tanke på att de som var där kände sig exklusivt utvalda, för att få komma måste man ju ha spenderat en rejäl hacka på varuhuset under det gångna året. Min erfarenhet är dessutom att de som känner sig exklusivt utvalda också vill göra en grej av att visa sig lite bättre än alla andra, vara lite lugnare, lite mindre hetsiga, inte ha den där stressade uppspärrade blicken. Stämningen var snarare “här är vi som har god smak och uppskattar kvalitet, vi kan dessutom uppföra oss och är inte här för att vi inte har råd med annat. Vi vill bara vara smarta med våra pengar och lura systemet. Och norpa åt oss alla godsaker och lämna vad vi ratat till de övriga nyckelmedlemmarna och sedan allmänheten.”.

Jag såg en 14-åring prova en ljusgrå kashmirtröja från Celine som även på rea gick av på flera tusen. Inne på Mulberry var det ett organiserat k a o s, men mest eftersom butiksytan är minimal och typ alla vill ha en Lily i någon form eller färg. Jag kikade lite på en Cara-ryggsäck i klassisk Oak men 10 000 är bara för mycket.

HUR SOM HELST. Det var mycket folk men det var inte ett myllrande kaos. Många stod i kö till rulltrapporna. Jag tog trapporna. Det blir vad man gör det till. I stora entrén spelade en orkester lugn jazz. Små skillnader. Jag motiverade mitt besök där delvis eftersom det alltid går att göra så intressanta etnologiska hobby-studier på rea och inte minst på NK.

IMG_7022(ser ni allt folk inne på Mulberry?)

Jag var där i ungefär 1,5 timme och köpte en grön ullkappa från Filippa K som jag övervägde att köpa i höstas, samt en svart ullpolo från Tiger som jag också tittade på i höstas. Klassiska basplagg. Kvalitet. Kommer hålla länge. You know how the story goes.

IMG_7023

Jag passade dessutom på att byta Skultuna-lyktan som jag fick i julklapp till en modell jag inte redan hade. Det visade sig att jag lyckades hitta en ask som var felmärkt så jag kom undan 10 kronor billigare eftersom jag köpte till den sista! Nere på NK Te och Kaffe så köpte jag 2 hg Earl Grey och 1 hg Harmoni. Det roliga här är att Earl Grey 2 hg alltid ligger färdigpackat i påsar, men tjejen som hällde upp mitt Harmoni på påse hade nog inte koll på att påsen rymmer 2 hg och fyllde upp hela trots att jag bara skulle ha 1 hg. Märkte inte detta förrän jag kom hem, så där fick jag 2 hg för 79 kronor istället för 158 kr. Dessutom skickade hon med en jättefin teburk som jag blev mycket glad för. Man kan aldrig ha för många teburkar, eller hur?

2 thoughts on “Vinterrea på NK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s