En kommentar till SOLOs sanningar om oss födda 1991

I veckan blev jag nämnd i kommentarsfältet till denna artikel på SOLO med lite punkter som rör oss 1991:or eftersom vi fyller 25 i år. Känner ett litet behov av att själv kommentera vad de skrivit. Listan hittar ni här.

Är du också född 1991 och fyller 25 år i år? Här är 28 sanningar om att vara född 1991.
– Okej tydligt och bra avgränsat, 92:or och 90:or göre sig icke besvär.

1. I år fyller du 25 år. Efter den dagen kommer du vara närmare 30 än 20. Just sayin’.
– “Just sayin'”? Just sayin’ att en kvinnas ålder är bättre ju närmare 20 den är än 30? Att jag kommer vara närmare 30 per varje dag som går efter min 25e födelsedag hade jag kunnat räkna ut själv…

2. 1991 utseddes cd-spelaren till årets julklapp. Eh, ja.
– Eh ja. Tänk va fett att få en cd-spelare och slippa kassetter.. Sen har det också gått 25 jävla år så kanske inte känns så konstigt att det har hänt en del på det planet?

3. Du klassas inte som ung vuxen längre. Du är bara vuxen, även fast du höjer på ögonbrynen när personer födda 1996 börjar på samma jobb som du.
– Jobbar hellre med härliga 95:or och 96:or än skräniga 88:or faktiskt. Min uppfattning är att de födda i mitten av 90-talet är sjukt sköna med fina värderingar. Framförallt om de som antagligen kommer söka sig till samma jobb som jag.

4. I år är det dubbelt så lång tid sen du tog studenten, som själva gymnasieperioden varade.
– Återigen något jag själv reflekterat en del över och kunde räkna ut själv. Varje år jag lägger mellan mig och gymnasiet är en lättnad.

5. Du vet inte längre om du ska gratulera eller beklaga när dina vänner berättar att de är gravida. Förvirringen = total.
– Kanske om man inte känner sina vänner, var de befinner sig i livet eller kan läsa av dem över huvud taget. Eftersom jag ser mig som ganska vass rent socialt skulle jag nog aldrig “beklaga” att någon blivit med barn. Herregyd.

6. Hudvårdsexperter tipsar ofta om att du ska börja använda ögoncreme som hjälper mot rynkor det år du fyller 25. Det vill säga i år. Det vill säga att du ska börja med antirynkkräm nu. Heh.
– Min ögoncrème (ser ni jag är snart 25 och kan stava också!) är min dyraste hudvårdsprodukt. Jag peelar ansiktet regelbundet och använder en ansiktsmask en gång i veckan. Jag har solskyddsfaktor i fejset året om. Tillräckligt för att ta hand om huden. Anti-rynkkräm känns lite hokus pokus. Gud förbjude att vi åldras!!

7. Det faktum att flera av dina vänner har förhållanden med typ 8-årsjubileum i år.
– Det faktum att Jonas och jag varit tillsammans i 7 år i år känns helt rätt med tanke på vår ålder.

8. Vad sägs om det faktum att modevärldens hetaste it-girl Gigi Hadid är född 1995? Typ samma år som dina småsyskon, som fortfarande klassas som bebisar i dina ögon.
– Vänta är inte Cara Delevigne och Karly Kloss de hetaste? Gigi är väl i Taylors squad visst, men herregud. Bebisar? I min grupp på Littvet finns 95:or och 96:or som pratar och läser på franska, läser klassisk grekiska och har bättre värderingar (återigen) än många 92:or och 91:or…. Och om hon är den “hetaste” är det väl för att hon är ung och kvinnor ska alltid vara unga, daaah.

9. När du var yngre tyckte du att 25-åringar kändes vuxna och världsvana. När du ser dig själv i spegeln känner du inte riktigt samma sak.
– Känner mig mycket vuxen och världsvan. Stod på dansgolvet i Sölvesborg på juldagen och vrålade “Vad gör jag här? Jag amorterar!!”.

10. För att fortsätta på föregående punkt; när du var yngre hade du tänkt dig att livet var helt utrett och planerat vid 25 års ålder. Hah.
– Mitt liv ÄR ganska utrett och planerat. Iaf de närmaste 5 åren. Jag har gått i terapi sen jag var 12 och kallas brådmogen av min nuvarande samtalsterapeut herregud.

11. Det faktum att Justin Bieber har gått från barnsångare till superhunk – och du har sett hela resan. Och ja, du har lite blandade känslor inför det faktum att du faktiskt tycker att han ser rätt bra ut.
– Har blandade känslor inför det faktum att hans musik plötsligt blivit riktigt bra? Åh nej just det jag lyssnar på vad som helst som jag tycker om utan problem.

12. När Lunarstorm gjorde comeback på nätet blev du supernostalgisk. Kidsen i dag vet inte ens vad det är för något.
– De säger också “Facebook?? Det har typ min.. MAMMA!”, har säkra källor på det.

13. En bilmodell från 1991. Bara för att spä på din rådande åldersnoja lite mer (föddes vi på 50-talet, eller?!)
– Haru sett en bil från 50-talet, eller??? 91 bilmodellEn bilmodell från 91.

14. Samma år som du föddes släpptes även filmen ”När lammen tystnar”. En film som du, när du ser den i dag, fascineras av hur gammal den är.
– Nej, jag fascineras av hur tidlös den är. Dåligt exempel!

15. Det faktum att du börjar få små, små rynkor, men samtidigt har finnar. Vad är grejen?!
– Ptja.. stress och skratt kombinerat med godis, skevt klimat i detta jävla land och typ allmänt åldrande?

16. Hela grejen att dina föräldrar typ träffades när de var 25. Meaning: samma ålder som du är nu. Ja, du förstår resten.
– Mhm. Om jag var mina föräldrar borde jag skaffa barn om två år. Men nu är jag ju inte det.

17. Du har funderat på vad ”dagens ungdom” pratar om. YOLO, swag och goals är liksom inte ord som tillhör ditt vardagliga vokabulär.
– Jo. Har också återinfört lol.

18. Du har, med största sannolikhet, minst fem Facebook-vänner som dagligen uppdaterar sin status med bebisrelaterat material såsom bajs, bilder och BVC-besök (de tre B:en).
– Ja. Men det är ju typ bara mammor som fortfarande har Facebook, lol.

19. Det är inte längre en ovanlighet att du inte blir leggad på Systembolaget.
– Jo för att jag ser så ung och oskyldig ut förstår du med de här dockögonen.

20. Dina sommarplaner innehåller numera vänner och bekantas bröllop. När blev man för gammal för en partyresa till Kos?
– NEJ. Varför blir jag inte bjuden på bröllop? Förihelvete börja gift er och bjud mig!

21. Du har nått den där punkten när du har insett att det inte riktigt är hållbart att leva på pommes frites och snabbmat.
– Den punkten var förbipasserad när jag var 19.

22. En mobiltelefon från 1991…
– Alltså FATTAR NI hur högteknologisk den var för att vara från 91??

mobil 1991

23. Din hjärna är helt fullvuxen, så kort och gott kan du aldrig skylla saker på att du är ung och dum längre.
– Man kan alltid skylla på andra!

24. Du föddes samma år som Roxette hade en hit med låten Joyride – en låt som du eventuellt hör i nostalgiska sammanhang i dag.
– Nej det är en av mina favoritlåtar för jag tycker den är så himla härlig.

25. Det finns få saker du fascineras över så mycket som att personer födda 1998 kan stå på samma dansgolv med en drink i handen som du, från och med i år.
– Står gärna på samma dansgolv som Elle Fanning om jag nu absolut måste stå på ett dansgolv.

elle fanning
Elle Fanning, född 1998.

26. Allt det där som du hade tänkt göra innan du fyllde 25 börjar helt plötsligt kännas lite stressigt. Backpacka i Asien, träffa drömpartnern, skaffa ett coolt jobb och avsluta en femårig utbildning? Puh!
– Vill inte backpacka i Asien, har en kille jag tycker så himla mycket om, kommer skaffa ett coolt jobb så fort jag är klar med min femåriga utbildning som jag har påbörjat. Lite sent, granted, men jag har arbetat och betalat skatt i fem år innan dess.

27. Du har varit byxmyndig i tio år. Det är alltså ett helt decennium sedan du var tonåring och förvirrad. Och det gör inte saken mycket bättre eftersom tonåren är en svunnen tid, men förvirringen kvarstår.
– Alltså nej, den gör verkligen inte det. Återigen, terapi.

28. Du kommer med största sannolikhet aldrig vara med i Paradise Hotel eftersom deltagarna knappt får handla på systemet. Bye, bye, dokusåpadrömmar.
– *åh nej*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s